Chudík sa chce brániť na súde voči útokom ĽS - HZDS na svoju osobu

02.11.2005 Prešov

Prešov 2. novembra (TASR) - Na súde sa bude brániť voči útokom Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) na svoju osobu terajší predseda ...
Prešov 2. novembra (TASR) - Na súde sa bude brániť voči útokom Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) na svoju osobu terajší predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a kandidát do nových volieb Peter Chudík. Na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove ich označil za nekorektné.

Najnovšie proti Chudíkovi vystúpil poslanec Národnej rady (NR) SR za ĽS - HZDS Anton Blajsko z Bardejova. Na tlačovej konferencii v pondelok 31. októbra kritizoval vedenie PSK a predsedu za nekoncepčný prístup k riadeniu v sociálnej oblasti. Blajsko na začiatku existencie PSK bol vedúcim odboru sociálnych vecí Úradu PSK. Odkedy ho zvolili za poslanca slovenského parlamentu, pozastavil výkon funkcie na úrade tak, ako mu to umožňuje zákon. Pred novinármi sa sťažoval aj na to, že ho predseda PSK ani raz neprijal, keď sa usiloval o stretnutie s ním ako ústavný činiteľ.
Ešte ostrejšie pred pár dňami na Chudíka zaútočil iný poslanec ĽS - HZDS Jaroslav Jaduš z Prešova. Vyjadril sa, že opravy ciest na území kraja v réžii Správy a údržby ciest PSK sú poznačené klientelizmom a že priamy podiel má na tom predseda PSK.
Chudíka zvolili do tejto funkcie v roku 2001 ako dlhoročného člena ĽS - HZDS. Asi o dva roky ho z Mečiarovej strany vylúčili za príslušnosť k platforme Vojtecha Tkáča. Chudík sa na predvolebných billboardoch v okolí Prešova prezentuje ako \"nezávislý\" kandidát s podporou koalície Smer - sociálna demokracia, Hnutie za demokraciu a Slovenská národná strana.
 

Vyberte región

mark